fbpx Skip to main content

Рождения си ден днес ще отпразнува Филип Ромбаут, изпълнителен директор на „Агрополихим“ и председател на Управителния съвет на Плувен спортен клуб „Черно море“ – Варна.

Поводът да почерпи е повече от приятен – управлението на Филип Ромбаут е нагледно доказателство как сериозният бизнес и сериозният спорт в България могат да вървят ръка за ръка, при това изключително успешно и в двете направления. Иновативният подход на президента и разчупеното му мислене превърнаха ПСК „Черно море“ в модерен европейски клуб, образец за подражание на всички спортни формации у нас.

В последните години състезателите от черноморската школа са неизменно отборен шампион и носител на купата на България, печелят десетки медали от наши и международни състезания, подобряват рекорди. Изградената възрастова пирамида се развива успешно от квалитетен треньорски екип.

Клубът продължава дългогодишната традиция да организира перфектно плувния маратон Галата – Варна, който събира стотици участници от страната и чужбина и е достойна спортна емблема на морската столица през лятото.

По лична идея и инициатива на Филип Ромбаут вече пет поредни години се провежда масовото плуване в морето 1000 х 1000 – един невероятен празник за малки и големи, наситен с много емоции и пълен с невероятни награди. Г-н Ромбаут участва с личен пример и в двете големи плувни прояви.

На днешния ден Филип Ромбаут ще получи стотици поздравления. Към тях се присъединяват сърдечно всички състезатели и треньори от клуба с пожелания за крепко здраве, много лични и бизнес успехи и  все такъв завиден спортен дух!

Наздраве, г-н Ромбаут!

dig