fbpx Skip to main content

С участие в силния международен турнир Sharks Swimming Cup (50-метров басейн), който ще се проведе от 24 до 26 февруари в Бургас, стартира пролетния полусезон ПСК „Черно море”.
Плувният шампион на България се подгтотвя по график на Плувен комплекс „Приморски” във Варна за държавното отборно първенство за мъже и жени в началото на април.
Главният треньор на черноморци Никола Петров анонсира предстоящите изяви на плувците от клуба.
„Ще участваме с трима представители на турнира Multinations – Валентин Филипов, Самуил Данаилов и Максим Манолов. Спортното събитие е в Кипър и ще се проведе последната събота и неделя на март, седмица преди отборния шампионат в столицата. Аз ще бъда един от треньорите, които ще предвождат БГ плувците”, уточни Петров. Той каза още, че подготовката на тима е трудна с оглед на атмосферните условия. „Студеното време не е нещо, с което да не сме свикнали. Зимата е благосклонна до този момент. Готвим се пълноценно”, добави наставникът на варненци.
Главният треньор на черноморци анонсира, че
тази година предстои европейско първенство по плуване за младежи.
„Докрая на лятото за първи път ще се проведе и еврошампионат за състезатели до 23 г. Все още няма пълна яснота за точните нормативи, които е необходимо да бъдат покрити, но вярвам, че ПСК „Черно море” ще има състезатели, които ще плуват там”, обобщи Петров.