fbpx Skip to main content

С участие в турнира Sharks Swimming Cup Burgas, който международната федерация по плуване ФИНА одобри за квалификация за световното в Япония, стартира втория полусезон плувният шампион на България – ПСК „Черно море“. Турнирът е на 50-метров басейн и ще се проведе в южния град на 25 – 27 февруари. Негов организатор е СК „Акулите“.

На практика това ще е първото състезание на шампионския отбор на Никола Петров в навечерието на държавното отборно първенство на 50-метров басейн за мъже и жени през април.

Старши треньорът на най-добрия плувен клуб в България сподели пред клубния сайт www.swimming.bg, че подготовката на тима върви по график. „Първата част е концентрирана до 25 февруари, а втората – до старта на държавното. Засега не се налага прекрояване на тренировките предвид усложнената епидемиологична обстановка. Тренираме по план“, каза Петров.

И анонсира, че на редовното общо събрание на клуба

предстои промяна в ръководния орган и неговите членове. „Това би трябвало да ни донесе повече възможности за реализация на спортистите“, убеден е наставникът на варненци.