fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Щафетите на ПСК „Черно море“ строшиха два рекорда на държавното

[:bg]длоп1

Фантастично представяне демонстрираха още в първия ден от държавния личен отборен шампионат по плуване за мъже, жени и младежи представителите на ПСК „Черно море“ (Варна).

Шафетите на варненци при мъжете и жените, чийто треньор е Никола Петров, счупиха националния рекорд и при двата пола и обраха овациите на публиката в Спортната палата в София. Първенството за мъже, жени и младежи, в което се конкурират 343 състезатели от 36 клуба, се провежда на 25-метров басейн.

При силния пол на 4Х50 м свободен стил черноморци бяха безапелационни и подобриха националния рекорд, спирайки хронометрите на 1,32.87. Главни виновници за успеха са Ради Мерджанов, Дилян Желязков, Виктор Николов и Александър Николов. Фурор направиха и дамите на ПСК „Черно море“. В щафетата 4Х50 м свободен стил, където плуваха Бояна Кирчева, Павлина Тодорова, Стилина Иванова и Богослава Дянкова, варненки също са номер едно. Те ликуваха със злато, спирайки хронометрите на 1,48.91.

В първия ден от държавния шампионат черноморци успяха да извоюват и шампионска титла в дисциплината 50 м свободен стил. Трофеят стана притежание на Александър Николов, а съотборничката му Павлина Тодорова се окичи с бронзов приз на 50 м бруст.

 [:]