fbpx Skip to main content
НОВИНИ

Южноафриканец и унгарка спечелиха по $100 000 от Световната купа по плуване

Рекордни премии от по $100 000 спечелиха южноафриканецът Чад льо Кло и унгарката Катинка Хошу. Те са крайни победители след всички състезания от Световната купа за 2014 г. Кло и Хошу получиха премиите си на последния турнир в Сингапур.
На последния турнир Хошу прибави още два златни приза към колекцията си, като вече притежава безпрецедентните 51 златни медала от турнирите за Световната купа. Това е своебразен световен рекорд. Тя има още 6 сребърни и 9 бронзови медала от Световните купи, като така колекцията й набъбва на 66 отличия от Световни купи.
„Малко съм уморена, но определено щастлива тази година. Тази победа означава много за мен, тъй като никога не съм мечтала да спечеля това отличие в три поредни години. Не смятам, че участвах на твърде много състезания. Не се страхувам да загубя и не се страхувам да опитам да спечеля отново“, каза унгарката. Льо Кло спечели още един златен медал на 100 м бътерфлай и отличията му от Световни купи станаха 27. В Сингапур той беше близо до световен рекорд в бътерфлая, но пропусна възможността да го подобри.
„Беше добро състезание и го направих стратегически. Смятам, че ще бъде по-добре в края на годината. Бях убеден днес и вярвам, че мога да подобря световния рекорд на Световното първенство на малък басейн в Доха. Сингапур винаги е добро място за състезания за мен“, каза Льо Кло.