fbpx Skip to main content

300 плувци от 20 родни клуба събра турнирът Lucky Hunt. Атрактивната надпревата на комплекс „Приморски” във Варна се превърна в истински плувен празник за децата.

Организатор на събитието, което се провежда по инициатива на Фондация Lucky Hunt, е плувният шампион на България ПСК „Черно море“.
Радетели на прекрасната идея са председателят на Lucky Hunt Светлана Хънт и председателят на УС на клуба домакин ПСК „Черно море” – Филип Ромбаут.

Участниците се състезаваха в три възрастови групи – деца, родени 2011 – 2012 г.; 2013 – 2014 г., и набор 2015 г. Призьорите бяха наградени с медали с логото на Lucky hunt. Много късмет им донесе талисманът на турнира – симпатичното куче Ричи, което ласкаво ги приканваше за снимки – скъп спомен от събитието.
Отлично се представиха състезателите на клуба – домакин, ПСК „Черно море”. Треньори на медалистите са Борислав Георгиев, Калоян Георгиев, Доротея Славкова и Меглена Николова.

В дисциплината 100 м бътерфрай със златен медал се окичи Изабела Николова. Тя е първа на 100 м гръб и трета на 100 м бруст.
На 50 м свободен стил вицешампион стана Крис Танев. Бронзови отличия заслужиха Давид Стоянов и Борис Георгиев.
Самуил Андреев е шампион на 50 м гръб, а Виктор Гълъбов – бронзов медалист. Крис Танев зае второ място на почетната стълбичка.
Борис Стателов е шампион на 100 м бруст.
Златни на 50 м бътерфлай са Борис Стателов и Боян Михайлов. Димитър Димитров е вицешампион, а Георги Лозанов спечели бронзово отличие.
В дисциплината 100 м кроул Самуил Андреев е вицешампион, а Цветомир Върбанов стана трети. На 50 м свободен стил Михаела Димитрова завърши трета. Димитър Димитров ликува със златен медал на 100 м бътерфлай, а Георги Лозанов и Давид Стоянов заеха трета позиция в различните възрасти.

Михаела Димитрова стана вицешампионка в дисциплината 50 м гръб. Съотборничката й Анна Николова се класира трета.
Призовата тройка на 50 м бруст при 11-12-годишните окупираха трима плувци на ПСК „Черно море” – Борис Стателов, Александър Христов и Борис Атанасов. При 8-годишните втори се класира Борис Георгиев.

Цветомир Върбанов е шампион на 200 м кроул, а Димитър Димитров се окичи със сребро.
Михаела Димитрова завърши на второ място на 50 м бътерфлай. На 100 м гръб Самуил Андреев се пребори за сребърно отличие.
Призьорите от различните клубове получиха стилни медали и атрактивни награди от президента на шампиона „Черно море” Филип Ромбаут и председателя на Lucky Hunt Светлана Хънт.

За първа година по време на турнира малките плувци се разхладиха със сладоледени изкушения от „Изида”.
Фондация Lucky Hunt е създадена през 2016 г. в полза на бездомните животни. В гр. Девня е приютът, където намират дом 300 кучета. Там има клиника, оборудвана с всичко необходимо за безпроблемна грижа.

В село Крумово е фермата на фондацията, където дом намират кучета, котки, магарета и понита. Всяко лято Lucky Hunt организира посещения и лагери за деца, като целта е да научат по-малките на хуманно отношение към животните.
Основната цел на фондацията е намаляване популацията на бездомни животни и промяна към по-добър и хармоничен живот между животни и хора.
През последната година освен да помага на бездомните животни Lucky Hunt се отдаде на още една благородна мисия – да направи по-красиво и уютно мястото за живеене на своите любимци. С помощта на дарения от цял свят
за кучетата са изработени къщички и селцето, което обитават, е още по-красиво. Добросърдечни хора от Холандия редовно даряват храна за животните и съдействат те бъдат осиновявани и да получат по-добър живот. Атракция във фондацията са уникални графити, които творци от цяла България, са изрисували по време на „Лъки хънт графити фест”.