fbpx Skip to main content

 

Перспективната състезателка на ПСК „Черно море“ Азра Янък спечели бронзов медал в дисциплината 100 м бътерфлай (1:04,10 мин.) на балканиадата по плуване за младежи и девойки в Гърция.

12 БГ плувци (8 младежи и 4 девойки) участваха на балканските игри в Кавала, които се проведоха през уикенда. Българският отбор бе предвождан от треньора Любомир Лазаров. Отборът на България постигна голям успех, завършвайки на трето място в комплексното класиране с актив от 183 т. Първи е съставът на Гърция с 516 т., а втори е тимът на Турция с 350 т.

„Поздравявам Азра Янък за отличното представяне. Това е първото й по-голямо състезание. Смятам, че се представи много добре, въпреки напрежението, което усещаше в навечерието на балканиадата“, коментира пред клубния сайт на ПСК „Черно море“ – www.swimming.bg главният треньор на варненци и личен наставник на Янък – Никола Петров.

„Нашите цели са свързани със състезанията през следващия сезон, защото за Азра все още е твърде рано да встъпи в борбата с нейните връстнички, които са лидерки в европейската ранглиста за 17-годишни и по-малки. Имаме план, който следваме и се надявам да го изпълним успешно“, заключи Петров.