fbpx Skip to main content

Турнирът е квалификация за световното във Фукуока през 2022 г.

Над 150 плувци ще се състезават в 3-тото издание на силния турнир Black Sea Cup, който ще се проведе от 4 до 6 септември на басейн „Приморски“ във Варна. Спортният форум е квалификация за световното първенство по плуване във Фукуока през 2022 г. и се очаква с невероятен интерес от състезателите.

Организатори на проявата са община Варна, БФПС и ПСК „Черно море“. Black Sea Cup ще бъде по всички правила на ФИНА под ръководството на международен сертифициран съдийски състав. Участниците ще се състезават в отворена система, като класирането ще се определя спрямо възрастовите групи и пола.

Наградният фонд е 16 000 лв. Паричните премии ще бъдат разпределени между плувците, класирали се от първо до пето място в двата пола – момчета и момичета. Бонуси са предвидени също и за двамата най-добри български състезатели, както и за двамата най-добри треньори, чиито плувци са постигнали най-силни резултати.

Проявата е сред най-престижните събития от календара на Българската федерация по плувни спортове. На басейн „Приморски“ във Варна се очаква да скочат почти всички водещи фигури на българското плуване.


Заявена е и състезаващата се за Турция национална рекордьорка в гърба Екатерина Аврамова. В личния си профил във Facebook участничката на олимпиадите в Лондон и Рио сподели, че очаква с голям интерес турнира във Варна. Миналата година състезаващата се за турския ENKA SK постави отлична оценка на организацията на Black sea Cup.