fbpx Skip to main content

Състезателите на ПСК „Черно море“ стартираха успешно в силния международен турнир по плуване „Бриз“. В шестото издание на надпреварата, което се провежда в Бургас и завършва в неделя, по предварителна информация бяха записани участници от 5 държави.

Турнирът се организира от клуб „Бриз“ и община Бургас и се провежда на басейн „Парк Арена ОЗК“ с подкрепата на БФПС.

В първия състезателен ден, както и във втория полуден от спортния форум плувците на ПСК „Черно море“ спечелиха 9 медала. На 100 м свободен стил Самуил Данаилов ликува със злато, а съотборничката му Елиза Кралева зае второ място на почетната стълбичка. Мартин Михайлов  се окичи със сребърен медал в дисциплината 100 м гръб. Две златни отличия завоюваха Невена Александрова и Даниел Кралев на 50 м бруст. Златни, но на 50 м гръб са Мартин Михайлов и Самуил Данаилов.

Вицешампионска титла на 400 м свободен стил взе Елиза Кралева. Никола Жеков бе недостижим на 200 м съчетано и логично се окичи със злато.

Състезателите, които участват в турнира, са разпределени в пет възрастови групи. Най-малките са родени през 2011 г., а най-големите са мъже и жени. Състезанието е на 25-метров басейн, с десет коридора.

Съобразно новите нареждания от спортното и здравното министерства, има публика. Организаторите са предвидили цяла трибуна. Участниците ще бъдат сюрпризирани с големи изненади, а дизайнът на медалите е невероятен, похвалиха се домакините.