fbpx Skip to main content
НОВИНИ

ПСК „Черно море“ стана трети в комплексното класиране на държавното

Отборът на ПСК „Черно море“ се класира на трето място в комплексното класиране на държавния личен отборен шампионат за деца. При момчетата варненци са лидери в крайното подреждане. Първенството се проведе на 25-метровия басейн на комплекс „Спортпалас“ във Варна. Състезателите на варненския клуб събраха точков актив от 89,52т. Перфектно за черноморци се представиха Дениел Нанков и Денислав Абаджиев.
Още в първия ден на надпреварата Дениел Нанков спечели златен медал в дисциплината 400 м свободен стил. Във втория ден възпитаникът на главния треньор в ПСК „Черно море“ Борислав Георгиев бе блестящ и подобри национален рекорд на 50 м свободен стил, като отново ликува с шампионски трофей. Дени бе безпощаден към конкурентите си и закова хронометрите на 27,03 сек. Вторият в класирането в тази дисциплина – Калоян Лефтеров („Славия“), финишира с време 28,49 сек., а Георги Целев („Чепинец“), преплува разстоянието за 29,55 сек.
Дениел Нанков извоюва златни отличия и на 100 и 200 м свободен стил и зае най-високото място на почетната стълбичка на 100 м бътерфлай. Съотборникът му Денислав Абаджиев стана вицешампион на 200 м бруст, окичи се с бронз на 200 м съчетано плуване и 100 м бътерфлай и завърши четвърти на 100 м бруст. Абаджиев зае пето място на 400 м свободен стил. Михаил Кръстев също е пети, но на 200 м свободен стил.
Черноморци вдигнаха шампионска титла в щафетата 4Х50 м съчетано плуване. За успеха на клуба плуваха Дениел Нанков, Йоан Логофетов, Петър Богданов и Михаил Кръстев. Черноморци са първи и в щафетата 4X50 м свободен стил.