fbpx Skip to main content

Символите, изрисувани върху съвършеното тяло на Катето Аврамова, уловени от майстора зад фотообектива Евгени Цеков, sportsgallery.eu.

***

Татуировките са неизменна част от културата на модерния човек и спортистите не правят изключение.

Просто на техните хармонични и красиви тела стоят по естетки и на място. Е, стига да не са направени от някой дилетант. Сред най-предпочитаните татуировки са символните, най-вече петте преплетени олимпийски, надъхващи мисли, знаци.

И докато телата на спортистите може да изглеждат шокиращи от прекалената употреба на мастило или свирепи шарки, рисунките по кожата на плувкините, атлетките, баскетболистките и най-вече футболистките и представителките на бойните спортове като цяло са по-пестеливи в обема си.

Повечето дизайни и модели на татуировки за жени са с по-тънки линии, по-дребни и не толкова агресивни, колкото мъжките.

Базисната идея е те да подчертават тялото и формите на представителките на нежния пол. И тук не става въпрос само са спортистки, а за дамите изобщо.

Не, че в болшинството си атлетичните състезателки имат нужда да прикриват недостатъци, но както екипировката, така и всеки детайл по тялото трябва да привлича зрителя. Съответно и рекламодателя.

Иначе пълничките дами предпочитат да си татуират краката под коляното и предмишниците.

Важно е да се подчертае дебело, че всяка татуировка трябва да бъде на правилното за нея място.

И за целта е нужна консултация с татуист. Освен това дамите трябва да се съобразят с правилата за позиционирането на татуировката.

Приложените модели са сред най-популярните при дамите, но не са правени в нашето студио Deathmag Tattoo.

Димо Вулев

Лотосовият цвят е важен символ в много източни култури. Някои от най-популярните значения означават прераждане, постоянство над трудности и понякога дори символичен еквивалент на сексуалността на жената.

Пеперудата е сред най-популярните татуировки при жените. Символ е на израстването и прераждането. Промяната от непривлекателна гъсеница в красива пеперуда е символ на трансформацията и изяществото.