fbpx Skip to main content

Целя се в нормативи за световно младежко и европейско първенство, разкри най-близките си планове талантливата състезателка на ПСК „Черно море“ Калина Николаева. Възпитаничката на треньора Антон Гиляревски оценява изминалата състезателна година като добра, като акцентира върху това, че е записала първото си участие на европейско за младежи.

„Участвах отново и в силния международен турнир Commen Cup. Направих редица поправки на национални рекорди. Но винаги може и повече!”, категорична е Николаева. Суперталантът на „Черно море” вижда резервите си по отношение повишаване на силата и издръжливостта си. И още: „Имам също много да работя по техника, старт и обръщания”.

Определя като най-силно за отминалата състезателна година представянето си в турнира  „Бриз“, в който от четири старта направи четири национални рекорда, а постижението й на 400 м съчетано плуване бе покрит норматив „Б” на ФИНА за участие на световно първенство на малък басейн за мъже и жени.

Според варненката правилната формула, която явно „Черно море” прилага успешно вече трета поредна година и е на върха в БГ плуването, е стабилната връзка между треньорите и състезателите в клуба.