fbpx Skip to main content

 

Точно в разгара на лятото ни очакват едни от най-вълнуващите плувни събития във Варна, ето кои са те:

 

1000х1000

За поредна година ВМС на Република България, община Варна и плувният шампион ПСК „Черно море” организират едно от най-очакваните събития за лятото – 5-тото издание на форума 1000х1000. Почитателите на любимия воден спорт – плуването с нетърпение очакват събитието, което ще се проведе на 31 юли (Събота) в град Варна, на Южния плаж.

Идеята за събитието е на Филип Ромбаут, председател на Управителния съвет на плувния шампион на България – ПСК „Черно море” и изпълнителен директор на „Агрополихим”. Състезанието от години предизвиква изключително голям интерес и е него с удоволствие се включват много семейства с деца, както и ентусиасти от цяла България и чужбина.

Както всяка година до сега, организаторите на събитието са подготвили атрактивни подаръци за участниците. Освен наградите, които Община Варна осигурява, спонсорът Lucky Hunt е подготвил и много други изненади.

За безопасността на плувците по трасето се грижи ВМС, а за реда и дисциплината по време на цялото събитие съдействат екипите на Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи.

1000 х 1000 няма състезателен характер, а по-скоро подготовка за тези, които предстои да се включат в маратона Варна – Галата.

 

 

Варна – Галата

Тази година предстои 81-вото издание на плувния маратон Варна – Галата, който ще се проведе на 1 август (Неделя).

Организатори на форума са ВМС на Република България, Община Варна и плувният шампион на страната ПСК „Черно море“. Председател на Организационния комитет на най-старото плувно състезание в България е кметът на Варна – Иван Портних.

И тази година инициаторите на събитието са подготвили награден фонд на стойност 6800лв. , за победителите. Първенците – мъж и жена получават парични награди:

I място – 1000 лв.;

ІІ място – 700 лв.;

ІІІ място – 500 лв.;

ІV място – 400 лв.;

V място – 300 лв.;

VІ място – 200 лв.;

Освен това, с парична награда от 100 лева ще се отличат и най-добре представилите се граждани на град Варна – мъж и жена.

За плувец с увреждания е предвиден бонус от 200лв., както и 200лв., за участника, който е регистрирал най-много участия в плувния маратон.

В предишното издание на маратона, се включиха 221 участници, от които 198 финишираха в контролното време.

Тази година състезанието също ще бъде съобразено с актуалната обстановка и ще бъде проведено при съответните задължителни противоепидемични мерки за безопасност, срещу разпространението на Covid-19.