fbpx Skip to main content

 

Да покрие норматив за предстоящия турнир „Комен къп“, който ще се проведе в Бургас през лятото, е една от най-важните цели пред състезателя на ПСК „Черно море“ Лъчезар Добролевски. Той вече си е направил равносметка от предходната състезателна година, отчел е грешките си и е готов да ги коригира и да постигне по-високи резултати.

Добролевски споделя, че най-лоша шега на един състезател би могло да изиграе това, че застава на старта пренавит, очаква много, но не плува на върха на възможностите си.

„Най-силното ми представяне през миналата година несъмнено бе по време на зимното републиканско първенство по плуване на 100 и 400 м свободен стил“, коментира плувецът. И акцентира, че през настоящия сезон ще се концентрира основно върху старта и издръжливостта.

За да тушира напрежението, по време на стартове и тренировки, той разпуска с музика, а през почивните дни обича да се забавлява с приятелите си. Не е суеверен, но винаги преди старт си припомня мисъл, изписана на гривна, която носи на ръката си. Надписът, който гласи: Faith is believing in things!, му дава кураж по пътя към успеха.