fbpx Skip to main content

ПСК „Черно море“ ликува с отборен трофей на ДЛОП по плуване за юноши и девойки младша възраст.

Първенството се проведе на 50-метров басейн в Благоевград. Варненци са лидери в комплексното класиране с актив от 263,45 т. В Благоевград черноморци бяха предвождани от треньора в клуба Доротея Славкова.

Втори са представителите на другия морски тим – „Астери“, следвани от „Левски“.

Мариета Жекова от ПСК „Черно море“ спечели злато на 50 и 100 м свободен стил. Дария Станченко е шампионка в дисциплините 100 и 200 м бътерфлай и сребърна медалистка на 50 м в същия стил.

В щафетата 4 х 100 м свободен стил варненки, които плуваха в състав: Ивона Георгиева, Ема Бадалян, Славомира Дякова и Мариета Жекова, се окичиха с бронз. Квартетът на черноморки в състав: Натали Атанасова, Славомира Дякова, Дария Станченко и Мариета Жекова, , триумфира с вицешампионска титла на 4 х 100 м съчетано плуване.

„Поздравявам състезателите за прекрасното представяне. Всички плувци от клуба, които участваха на държавното, при младшата, допринесоха за отборния трофей и имат дял за постигнатия успех. Този успех е плод на целогодишните тренировки на комплекс „Приморски“. Благодаря за подкрепата и коректното отношение на родителите на нашите плувци“, коментира треньорът Доротея Славкова.