fbpx Skip to main content

 

Главният треньор на плувния шампион на България – ПСК „Черно море“, Никола Петров бе поканен на семинар в Ирландия. Треньори на колоси в световното плуване и спортни журналисти презентираха в Дъблин лекции с разностранни, актуални акценти. Организатор на събитието бе местната федерация по плуване.

„Семинарът беше много увлекателен и впечатляващ. Аз присъствах благодарение на ръководството на ПСК „Черно море“. Участваха представители на Бразилия, Австралия, Великобритания, Естония, Италия, Португалия, Дания, Германия,  Словения, Румъния, както и от Близкия Изток. Най-известните лектори бяха лицето на Swim Ireland – Джон Руд, лекторът от Австралия Уейн Голдсмит и британски журналист, от който останах безкрайно впечатлен“, коментира пред плувния сайт на черноморци www.swimming.bg главният треньор на клуб Никола Петров.

Той изтъкна, че сред най-запомнящите се презентации е била и тази на треньора на световния рекордьор Андрий Говоров – Арилдон да Силва. Увлекателни презентации направили и няколко местни треньори, както и наставникът на Дънкан Скот от Шотландия.

„Всеки един от тях представи факти, които е научил през годините в треньорската работа, изложиха и своите лични виждания относно спецификите в професията. Дадоха ми много теми за размисъл. Семинарът бе изключително полезен и наситен с интересни презентации“, обобщи Петров.