fbpx Skip to main content

Ставаме все по-силни и все по-добри! Поставили сме си цели докрая на годината, които ще гоним докрай! Това бяха първите думи на щастливия старши треньор на ПСК „Черно море“ Никола Петров, веднага след като варненци ликуваха с титла на държавния личен отборен шампионат за мъже и жени в София. И донесоха букет от вълнуващи емоции на феновете на плуването във Варна. В столицата те бяха предвождани от треньорите Никола Петров и Доротея Славкова.

Черноморци са лидери в комплексното класиране с общ точков актив от 414.58 т. Нашите са първи и при мъжете – 193,55 т., и при жените – 193,21 т. Плувците, водени от Никола Петров, са недостижими и в подреждането по общ брой извоювани медали – общо 25 – 11 златни, 11 сребърни и 3 бронзови, сочи статистиката.

Талантите на „Черно море“ строшиха няколко рекорда по време на ДЛОП в София. Неотразимата Азра Янък постави рекорд в дисциплината 50 м бътерфлай. Тя спря хронометрите на 27.54. Азра регистрира рекорд и на 100 м в този стил – 1:02.02.

Талантливата Калина Николаева регистрира най-добро постижение на 200 м бътерфлай – 2:18.64, както и на 400 м съчетано плуване – 4:57.48.

Щафетата при дамите бе недостижима на 4 х 100 м съчетано. Рекордьорки са недостижимите Калина Николаева, Тея Николова, Азра Янък и Бояна Кирчева.

„Определено след наложилата ни се дълга почивка заради извънредното положение не знаехме какво точно да очакваме, след като се завърнем към обичайните си тренировъчни навици. На всеки от състезателите се наложи да се справя самостоятелно.

Започнахме подготовката в края на май и имахме точно 3 месеца до ДЛОП за мъже и жени. Моите състезатели ме познават много добре и знаят, че съм максималист. Аз винаги искам повече – някои неща се получиха, други не. Ако трябва да обобщя – знаците са позитивни. Поставили сме си цели, които ще гоним на макс докрая на годината, докато не се получат. И въпреки, че на някои не им харесва какво ниво предлагаме, това ни кара да ставаме все по-добри и по-силни и няма да спрем“, заяви пред клубния сайт www.swimming.bg главният треньор в ПСК „Черно море“ Никола Петров.