fbpx Skip to main content

С участие в турнира „Шаркс къп“ стартира новия състезателен сезон плувният шампион на България ПСК „Черно море“. Турнирът , чийто организатор е СК „Акулите“, е планиран за 26 – 28 февруари в Бургас. В надпреварата ще премерят сили плувци, родени 2012 г. и по-големи.

В миналогодишното издание на турнира в южния град ПСК „Черно море“ стана отборен първенец, триумфирайки със 706,00 т. Тогава варненци спечелиха и петте щафети.

„Тренировките на отбора вървят по график. Работим за държавното отборно първенство през април и за летните шампионати. Всички други предстоящи турнири ще ни бъдат контролни“, коментира пред клубния сайт www.swimming.bg главният треньор на ПСК „Черно море“ Никола Петров.

Наставникът добави, че в момента тече лагер сбор на националния отбор в София. „По-рано имаше още един лагер, на „Белмекен“, в който взеха участие Азра Янък, Калина Николаева и Владислав Терзиев“, уточни Петров.

Предвид несигурната обстановка заради пандемията, която налага промени, треньорът на варненци разясни, че в момента плувците от клуба тренират, за да си подобряват личните постижения. „Следят се и резултатите от изминалите континентални първенства за младежи и девойки и за мъже и жени. Генералния мениджър е сложил нормативи за участие в тези състезания и това е целта “, каза още Петров.

Снимки: Архив