fbpx Skip to main content

Продължаваме да се подготвяме с амбиции, високи цели  и огромно желание! Вярвам, че скоро всичко в обкръжаващата ни среда ще се нормализира, коментира пред клубния сайт www.swimming.bg треньорът на плувния шампион на България ПСК „Черно море“ – Никола Петров.

Черноморци вече направиха първи тренировки в басейн след извънредното положение заради пандемията. По специално изготвен график тренировъчният процес на комплекс „Приморски“ се провежда перфектно.

Петров сподели впечатления, че началните занимания са преминали дори над неговите очаквания: „учудващо добре“. И изтъкна, че причината за това по всяка вероятност са онлайн тренировките, които черноморци практикуваха нонстоп по време на дългата пауза. Заниманията включваха голям набор от компоненти и работа за различни качества. Плувците симулираха различни видове натоварвания, които правят в басейна. Треньорът Никола Петров, който тренираше паралелно със състезателите, включи и елементи от други спортове с цел по-голямо разнообразие.

„Ще се борим тепърва с излишните килограми“, каза Петров.

„За всички ни – и треньори, и плувци първата тренировка беше голяма тръпка. Все пак това е нашата среда на живот, нашият елемент – водата! В нея се чувстваме дори по-добре и от сушата“, допълни наставникът на варненци. Той каза още, че тренировките се осъществяват

съобразно всички епидемиологични изисквания. И се спазват наложените рестрикции: „Плуваме по 6-ма в коридор, но вярвам, че това скоро ще се промени.

Мисля, че всички сме отпочинали, макар и инцидентно, но сме презаредили батериите. Все пак всяко зло за добро!“, коментира Никола Петров.