fbpx Skip to main content

Плувци от 16 български клуба ще се състезават в първото издание на турнира Lucky Hunt Tournament. Организатор на състезанието е плувният шампион на България ПСК „Черно море“. То ще се състои в събота на Плувен комплекс „Приморски“. Събитието се провежда по инициатива на Фондация Lucky Hunt.

В надпреварата ще мерят сили 300 плувци от 8 до 12 г., анонсираха от ръководството на клуба. Те ще се състезават в стиловете – кроул, бътерфлай, гръб и бруст на различни дистанции. Стартовете сутринта са от 9, а следобед от 16 ч.

„Турнирът е чудесна възможност малките плувци да покрият норматив на 200 м свободен стил,тъй като близо до Варна няма друго подходящо състезание, на което да плуват. Надявам се, че ще се получи добро състезание“, коментира главният треньор на ПСК „Черно море“ – Никола Петров.

С турнира Lucky Hunt Tournament хегемонът в БГ плуването – „Черно море“, обогатява палитрата от събития, които провежда през годините.

Клубът е организатор на най-старото плувно състезание у нас – маратонът „Галата-Варна, който това лято ще се проведе за 81-ви път.

Наложи се и атрактивното преплуване „1000 х 1000“. В него по идея на председателя на управителния съвет на ПСК „Черно море“ Филип Ромбаут, ежегодно на Южния плаж във Варна участват много семейства със своите деца. И се потапят в магията на любимия спорт, плувайки 100 м навътре в морето, а на финала получават куп атрактивни награди. Проявата няма състезателен характер.

Миналата година двеста души, омагьосани от най-красивия спорт – плуването, се стекоха на Южния плаж във Варна, за да си подарят незабравими емоции в четвъртото издание на плувния празник „1000 х 1000“. Ежегодният спонсор, Фондация Lucky Hunt, чийто основател и ръководител е Светлана Хънт, зарадва участниците с маркови, красиви тишърти и шапки с логото на фондацията.

 

 

За четвърти път през 2021 г., в началото на юни се проведе международният турнир Black Sea Cup, който бе квалификация за шампионата на планетата в Япония догодина.

В надпреварата участваха над 300 плувци от 30 клуба. Победител при дамите стана двукратната участничка на олимпиади Екатерина Аврамова. Втора при жените в генералното класиране, след Аврамова е Жанет Ангелова (СК „Акулите“), следвана от три състезателки на ПСК „Черно море“ – Бояна Кирчева, Калина Николаева и Росина Тодорова.

Шампионската петица при силния пол оформиха: Лъчезар Шумков („Спринт“-София), Владислав Терзиев (ПСК „Черно море“), Дениел Нанков (ПСК „Черно море“), Лорън Франчини (Carros Natation, Франция) и Радостин Кръстев (ПК „Сандански“).