fbpx Skip to main content

Да продължи успешната 5-годишна традиция и да надгради постигнатите успехи е основната цел на плувния шампион на България ПСК „Черно море“, обяви главният треньор в клуба Никола Петров.

„Тренираме нормално, от днес (б.а. 6 януари, 2021 г.) започват да се готвят и най-малките картотекирани състезатели“, коментира пред клубния сайт www.swimming.bg Петров.

Наставникът на черноморци добави, че сред основните цели, които клубното ръководство поставя пред плувците, са силни международни класирания в предстоящите първенства, съобразени с пандемичната обстановка.

Първото официално състезание, в което ще участват варненци, е държавното отборно първенство по плуване в началото на април. По-рано то бе обявено от FINA за квалификация за олимпиадата в Токио.

Желанието на главния наставник на шампионите е състезателите да участват в турнири в навечерието на държавното, но тепърва ще селектира къде точно ще плуват варненци.

„Рецептата за успех е да не се задоволяваш с това, което си постигнал, а да се стремиш към нови успехи, да надграждаш.

В последните няколко години сме абсолютно постоянни в представянето си“, категоричен е Никола Петров.

Главният треньор на черноморци изтъкна, че клубът има изключително силен управителен съвет и президент – Филип Ромбаут, благодарение на което всички мислят в една посока.

„Всички треньори в клуба полагат усилия децата да се развиват, без тях няма да имаме тези успехи. Всички работим заедно, за да оптимизираме тренировъчния процес. Стараем да се миксираме групите и малките постепенно да започнат да тренират с по-големите, да се увличат от техните постижения“, обобщи Петров.

Освен сериозните усилия, които се влагат в тренировъчния процес, понякога в спорта е необходима и малка доза късмет. А, че късметът ще съпътства черноморци през 2021 г. е повече от сигурно. Защото главният селекционер на шампионите Никола Петров е изтеглил от новогодишната баница послание, което гласи: „до каквото се докоснеш, ще имаш късмет“.