fbpx Skip to main content

Талантливата състезателка на ПСК „Черно море“ Тея Николова е победител в онлайн анкетата „Спортист на Варна“ за месец април. Възпитаничката на треньора Антон Гиляревски заслужи това признание заради успехите, които постигна по време на силния турнир „Плувни таланти“ на 50-метров басейн в Кранево. Тея получи наградата си – изящна статуетка, по време на тържествена церемония в Юнашкия салон във Варна.

По време на състезанието в Кранево чаровната плувкиня с ослепителна усмивка грабна два златни медала – в дисциплините 100 и 50 м бруст, където постигна и нацонален рекорд.

Личният й треньор Антон Гиляревски изрази радостта си от наградата на Николова и сподели, че в момента тя провежда усилени тренировки за международния турнир „Комен къп“, който е през юли в Бургас.

„Състезанието в Кранево бе много силно. Благодаря на клубното ръководство на „Черно море“ и на своя треньор Антон Гиляревски, които ме подкрепят безрезервно през цялото време, откакто тренирам в клуба. Амбициите ми са свързани с покриване на нормативи за межудонародни състезания и рекорди“, коментира по време на награждаването в Юнашкия салон Тея Николова. Тя благодари още и на своите родители, които винаги са до нея.

Победител във вота „Спортист на Варна“ за април е националката по художествена гимнастика и капитан на ансамбъла за жени на България Симона Дянкова. Тя спечели  злато на обръч и бухалки на Световната купа в Италия и сребро в многобоя; бронзов медал в многобоя и златен на обръч и бухалки на СК в Баку, както и злато в многобоя и сребро на обръч и бухалки на СК в София.

 

За №1 на варненското спортно училище бе определена Гергана Стоянова, състезателка на ПК „Астери“.

За отбор на месец април бе коронясан тимът по водна топка КПС „Варна“. Ватерполистите са носители на сребърни медали в шампионата при мъжете тази година.