fbpx Skip to main content
  1. Как протичат зимните тренировки на плувците?

При нас във Варна и ПСК „Черно Море“ няма никакво значение кой сезон от годината е, лошо ли е времето или пък обратното. Тренировъчният план не се повлиява значително от метеорологичните условия. Децата са калени през всичките години прекарани в басейна и за тях не е проблем температура от 10 градуса.

 

  1. С какво се различават зимните от летните тренировки ?

Единствената разлика е, че когато е топло можем да си позволим да излизаме от водата и да извършваме определени упражнения извън нея. Иначе нейната температура е съобразена с всеки сезон и така тренировките протичат спокойно и адекватно.

 

  1. Как успявате да мотивирате плувците да идват на тренировка в това студено време?

Не е нужно да ги мотивираме допълнително. Всички деца обичат водата и тренировките са част от ежедневието им, като начин на живот.

 

  1. Изисквате ли от тях да спазват определен хранителен режим или да правят определени упражнения извън басейна с цел подобряване на представянето?

Хранителният режим и спазването му е много трудно нещо в нашата реалност. Знаем добре, че не зависи от самите деца, а всъщност родителите им са тези които приготвят храната. Много е трудно цяло семейство да се съобрази с нашите изисквания. Да, даваме насоки и препоръки и се надяваме поне част от тях да се изпълнят.

 

  1. Кои са най-честите съвети, които давате на своите плувци?

Първият и най-основен съвет е : Отношението е всичко!

Не сме дошли да си губим времето на басейнa, дошли сме с цели, желания и мечти, които трябва да се изпълнят. А това би се случило само и единствено с правилното отношение.